Unordered List

Bumerang - Yazarkafe

25 Şubat 2012 Cumartesi

KAZ AYAĞI MOTİFİNİN YAPILIŞI…

(
Motifin Yapılışı:
* İlk olarak 3 numara tığla ile 30 zincir çektim ve üzerini ikili trabzan ile ördüm.
* ikinci sırada aralarına 1 zincir çekerek 15 kafes yaptım.
* üçüncü sıra 3kafes+3 tane ikili trabzan +3kafes…şeklinde devam ediyor
* dördüncü sıra da ,alttaki 3 ‘lü kafeslerin ortasındakinin üzerine kafes yapıp, diğer ilmekleri ikili tabzan örerek
gidiyoruz (yani 7 tane ikili trabzan + 1 kafes+ 7 tane ikili t….. şeklinde gidiyor)
* beşinci sırada alt sıradaki kafesin iki çaprasına kafes yapıp diper yerleri ikili trabzan örüyoruz. ( 3 tane ikili trabzan + 1 kafes + 3 tane ikili t……deam ediyor)
*altıncı sırayı 7 tane ikili trabzan + 1 kafes + şeklinde devam ediyoruz.Kafes alttaki kafeslerin kesiştiği yere gelsin. Resimden daha iyi anlayabilirsiniz sanırım.
 KAZ AYAĞI ATKI MOTİFİNİN YAPILIŞI...
Şimdi diğer renkte ipe geçiyoruz.
*ilk kafeste ipi 3 kez alttan ve üstten doluyoruz. (fıstık yapar gibi).Sonra tüm ilmekleri bir kerede çekiyoruz.Bu ilmeği tığda bırakıp alttaki kafeslere de sıra ile aynı 3 kez dolama işlemini yapıp, ilmekleri tığda bırakıyoruz.Kafesleri golama işlemi yaparak tekrar yukarı kafese çıkıyoruz ve üst kafese 3 tane ikili trabzan ile dolgu yapıp, tüm tığda biriken ilmekleri birden çekiyoruz. İki zincir çek motifi yapmaya devam ederek sırayı bitiriyoruz.
 KAZ AYAĞI ATKI MOTİFİNİN YAPILIŞI...
 KAZ AYAĞI ATKI MOTİFİNİN YAPILIŞI...
* ikinci sırada , alttaki kaz ayağının düğüm noktasının üzerine gelecek şekilde kafes yapın ve arasını ikili trabzan örün ( 7tane ikili trabzan+ 1 kafes + 7 t…şeklinde devam ediyor.-Burası sonra eklenecek diğer renkli kaz ayağının en ucunun gireceği yer)Motifin bundan sonrası 5.sıradan itibaren aynı şekilde devam ediyor. Kolay gelsin….
 KAZ AYAĞI ATKI MOTİFİNİN YAPILIŞI...
 KAZ AYAĞI ATKI MOTİFİNİN YAPILIŞI...
click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz
 yumaksepeti.com

0 yorum:

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More