20 Şubat 2012 Pazartesi

Kenarları saçörgülü hırka anlatımı

1
Malzeme: Superlambs Special Tweed
Renk No: 35021 (9 yumak)
Şiş No: 5
Örgü Şekli: Düz örgü, ters örgü, 1+1 lastik örgü, selanik modeli
Aksesuar: 3 adet agraf
Not:Modellerimizde renk ve malzemeleri nakoya göre verdik, siz istediğiniz renk ve malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:ARKA: 90 ilmek başlanır, 2 sıra selanik örgü örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 60 cm örüldükten sonra 12 cm 1 +1 lastik örgü yapılır. Beden boyu 73 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan 23 defa; 2 ilmek örülür, 1 ilmek kesilir.. .şeklinde reglan kol kesimi yapılır. Beden boyu 84 cm de kalan 44 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.
ÖN: 55 ilmek başlanır, arka beden gibi örülür. Beden boyu 78 cm örülerek yaka için ön ortasından 7+7+5+4+3+2+3 defa 1 ‘er ilmek kesilir. Beden boyu 84 cm de ilmekler sıfırlanır.
KOLLAR : 70 ilmek başlanır, 2 sıra selanik örülüp, düz örgüye geçilir. Kol boyu 37 cm olduğunda 12 cm 1 +1 lastik örgü yapılır, tekrar düz örgüyle devam edilir. Kol boyu 50 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 24 defa; 2 ilmek örülür, 1 ilmek kesilir… şeklinde reglan kol kesimi yapılır. Kol boyu 71 cm de kalan 22 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA: Yaka etrafından şişe 130 ilmek çıkarılır, 11 cm 1 +1 lastik örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA SAÇ ÖRGÜSÜ ANLATIMI: 8 ilmek başlanır, 138 cm düz örülüp, ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. 6 adet yapılır. Şeritler saç örgüsü şeklinde örülüp ön bedenlere dikilir.
(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz