20 Şubat 2012 Pazartesi

Örgü erkek hırka anlatımı

Şiş No: 4
Örgü Şekli: düz örgü, ters örgü, 2+2 lastik örgü
Aksesuar: 15 adet düğme
Not:Modellerimizde renk ve malzemeleri nakoya göre verdik, siz istediğiniz renk ve malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:ARKA: 110 ilmek başlanır, 7 cm 2+2 lastik örülüp, düz örgüye geçilir. Beden boyu 43 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3+2+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 70 cm olduğunda yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 40 ilmek bir defada, omuzlarda kalan 28′er ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir.
ÖN: 65 ilmek başlanır. 46 ilmek; 2+2 lastik, 19 ilmek; 2 sıra ters, 2 sıra düz örülür. 7 cm bu şekilde örüldükten sonra ön ortasındaki 19 ilmek; 1 sıra ters, 2 sıra düz örülmeye devam edilirken, (alan 46 ilmek düz örgü yapılır. Beden boyu 43 cm örülerek kol evi için bir taraftan 3+2+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 62 cm olduğunda yaka için ön ortasından 10+6+5+4+2+2+1 ilmek kesilir. Beden boyu 70 cm de omuzda kalan 28 ilmek 3 aşamada kesilerek bitirilir. Diğer ön parça da aynı şekilde örülür. Sol tarafta yanyana 2′şerli toplam 14 adet ilik açılır.
KOLLAR: 60 ilmek başlanır, 7 cm 2+2 lastik örülür. 2 sıra düz, 2 sıra ters, 2 sıra düz, 4 sıra ters örülür, düz örgüye geçilerek örgüye devam edilir. Her iki taraftan 3 cm arayla 13 defa Ver ilmek artış yapılarak 86 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 43 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan 3+2+19 defa 1′er+8 defa 2′şer ilmek kesilir. Kol boyu 68 cm de kalan 6 ilmek kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür.
YAKA: Ön ortasında 3′er cm boşluk bırakılarak yaka etrafından şişe 142 ilmek çıkarılır, 10 cm 2+2 cm lastik örülüp, bitirilir.
YAKA BRİTİ YAPILIŞI: 6 ilmek başlanır, 12 cm 2+2 lastik örülür. Bir tarafına 1 adet ilik açılır. Yakaya dikilir.
CEP: 20 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. Her iki taraftan, her sırada 4 defa Ver ilmek artırılır. Cep boyu 14 cm örülüp, bitirilir. 2 adet yapılır, ön parçalara lastik ilmekleri bitiminden itibaren dikilir.(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz