8 Nisan 2012 Pazar

Örgü hırka ve bileklik yapımı

Hırka:MALZEME: Süper Saf Yün ;
RENK NO: 060 (6 yumak)
ŞİŞ NO: 4
ÖRGÜ ŞEKLİ: Düz örgü, çift pirinç, burgu
AKSESUAR: 5 adet düğme
BEDEN: 38(40)
Not: Malzemeler ve renk numaraları nakoya göre verilmiştir.Siz istediğiniz renk ve malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:ARKA : 90 (94) ilmek başlanır, 4 cm 1+1 lastik örülür ve düz örgüye geçilir.Bederi boyu 38 cm de yanlardan kol evi için 4+2+1 ilmek kesilir. Kalan 76 (80) ilmek 22 cm düz örülür. Arka yaka için ortadan 12 ilmek bir defada kesilip, yanlarından 3+2+1+1 ilmek kesilir. Omuzlarda kalan 30′ar ilmek 18+12 şeklinde kesilerek bitirilir.
ÖN : 56 (60) ilmek başlanır, 4 cm 1+1 lastik örülür. Ön bant için ilmekler, 12 ilmek lastik için ayrılıp, diğerleri 3 haraşo, 4 düz (2+2 burgu yapılır), 10 haraşo, 3 düz, 1 pirinç, 3 düz, 10 haraşo, 4 düz (2+2 burgu yapılır), 6 düz olarak dizilip örülür. Her 6 sırada bir baklava diliminin sağ ve solundaki burgular yapılırken, pirinç ilmeğin sağ ve solundaki 3′er ilmek de sağa ve sola kaydırılır, ortada kalan çift pirinç bölümü artarak örgüye devam edilir. Baklava diliminin yarısında bu kez kenardaki düz ilmekler içe kaydırılarak örgüye devam edilir. Beden boyu 38 cm de kol evi için yandan 6+2+2+1+1 ilmek kepilir. 15 cm. düz örgüden sonra ön yaka için 16 ilmek bir defada kesilir ve 9cm daha örülür, omuzda kalan 30 ilmek 18+12 şeklinde kesilerek bitirilir. Sağ ön parçada eşit aralıklarla 5 adet ilik açılır.
KOL : 60 (64) ilmek başlanır, 4 cm 1+1 lastik örülüp düz örgüye geçilir. Yanlardan eşit aralıklarla 12 ilmek artırılarak 42 cm örüldükten sonra kolun ön beden kısmından 6+2+2+1+1+1 ve arka beden kısmından 4+2+1 ilmek kesilir. Şişte kalan 64 ilmek yine uygun aralıklarla yanlardan 40 ilmek eksiltilerek şişte kalan 24 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA:14 ilmek başlanır, 1+1 lastik örülüp, sağ taraftan 4 defa ilmek artırılarak 18 (22) ilmeğe ulaşılır. 42 cm örülür. Yine örgünün sağ tarafından 4 defa ilmek eksiltilir ve kalan 14 (18) ilmek kesilerek bitirilir.
Bileklik:MALZEME: Bambu
RENK NO: 060 (2 yumak)
ŞİŞ NO: 5
ÖRGÜ ŞEKLİ :Haraşo
AKSESUAR: 8 adet düğme
Yapılışı:50 ilmek başlanır. 21 sıra (29 cm) haraşo örülür ve ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
BANTLAR:Bilekliğin dikiş yerinden şişe 8 ilmek toplanarak, 14 sıra haroşa örülür ve bitirilir. Bu şekilde 2 adet bant yapılıp bilekliğin üzerine monte edilir ve bu bantlar üzerine 2′şerli düğme süs olarak dikilir.(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz