Unordered List

Bumerang - Yazarkafe

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Fiyonklu Elbise





MALZEME:Nako Superlambs Special 4932 (5 Yumak), Nako Süper Angora 288(1 Yumak)
ŞİŞ NO: 4
ÖRGÜ ŞEKLİ: Haroşa, ters örgü, 1+1 lastik örgü, düz örgü
Yapılışı:ARKA:Superlambs Special 4932 no’lu iplikle 78 ilmekle başlanarak 2 cm haroşa örgü örülür.Daha sonra 24 cm ters örgü örülür.3 cm’ de bir, her iki yandan 1 İlmek kesilir.Örgü boyu 42 cm olduğunda, 66 ilmekle 63 cm oluncaya kadar örülür.Daha sonra 1+1 lastik örgüye geçîlîr.6 cm 1+1 lastik örgü örülerek, ilmekler 1 defada kesilerek bitirilir.
ÖN:Superlambs Special 4932 no’lu iplikle başlanır ve örgü boyu 63 cm oluncaya kadar, arka parçada uygulanan işlemlerin aynısı uygulanır.Beden boyu 63 cm olduğunda 2 cm 1+1 lastik örgü örülür.Straplez elbisenin, göğüs kısmı için örgü ortadan ikiye ayrılır. Her iki parça, her İki yandan. 1+1+1+1 ilmek kesilir.Sonra 6 ilmek kalıncaya kadar her îki yandan 2’şer İlmek kesilir.Daha sonra kalan 6 İlmek 1 defada kesilerek bitirilir.Ayrıca göğüsteki şerit için 100 ilmek ile 4 cm haroşa örgü örülür ve 1 defada kesilerek bitirilir.Elde edilen şerit, elbisenin göğüs kısmına dikilir.
ELBİSE ASKILARI:Superlambs Special 4932 no’lu iplikle 50 ilmekle başlanarak 4 cm haroşa örgü örülür.İlmekler 1 defada kesilerek bitirilir.Aynı işlem uygulanarak 1 şerit daha örülür.Elbise askıları ön ve arka parçalara dikilir.
FİYONK:Süper Angora 288 no’lu iplikle 150 ilmekle başlanarak, 30 cm düz örgü örülür.İlmekler 1 defada kesilerek bitirilir.Elde edilen parçaya ortasından iplik sarılıp, toplanarak fiyonk şekli verilîr.Fiyonk şekli verilen parça elbiseye dikilir.
ELDİVEN:Superlambs Special 4932 no’lu iplikle 40 ilmekle başlanarak 7 cm 1+1 lastik örgü örülür.Daha sonra ters örgüye geçilir ve 55 cm ters örgü örülür.İlmekler 1 defada kesilerek bitirilir.Örgü ortadan dikilerek birleştirilir ve elbiseye dikilir.(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz

0 yorum:

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More