10 Şubat 2014 Pazartesi

Kapüşonlu atkı anlatım

(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz

Zorluk Derecesi: Kolay
İlgili Tığ numaraları: 4
Örgü Şekli: Selanik
Yaş Grubu: Genç
Mevsimler: Kış
Renk No: Lambs  wool K025 Krem 2X100gr
Lambs wool K890 Koyu kahve 2x100gr
Tül Fırfır 2641 1 Adet
Tül Fırfır 2644 1 Adet
Şiş No: 4
Tül Fırfır örümü için Şiş No: 9
Atkı bölümü için; Lambs wool krem renkli iplikle 40 ilmek başlanarak 1 sıra 1+1 lastik örgü örülüp selanik modeli uygulanır. Selanik modeli;  1 ilmek düz örülür, 1ters ilmek örmeden alınıp üstüne ip dolanır şeklinde tekrarlanarak sıra tamamlanır. Sonraki sıralar önceki sırada üstüne iplik dolanan ilmekler birlikte düz örülür, ters ilmekler örmeden alınıp üstüne iplik dolanır şeklinde tekrarlanarak örülür. Örgü boyu 105 cm olduğunda Lambs Wool koyu kahve iplikle örgüye devam edilir. Örgü boyu 210 cm olduğunda ilmekler 1 defada kesilerek bitirilir.
 Bere bölümü için atkı ortalanıp orta kısmın yanından koyu kahve bölümden krem iplikle 64 ilmek, krem bölümünden koyu kahve iplikle 64 ilmek toplanarak çıkartılıp düz örgü örülür. Örgü boyu 30 cm olduğunda ilmekler 1 defada kesilerek bitirilir.
AKSESUAR
Tül Fırfır 2641 ve iplikle ve Tül Fırfır 2644 iplikle aynı ölçülerde 1 er adet,11 ilmek başlanarak düz örgü örülür. Örgü boyu 17 cm olduğunda ilmekler 1 defada kesilerek bitirilir. Tül Fırfır 2641 atkının krem renkli bölümüne, Tül Fırfır 2644 atkının koyu kahverengi bölümüne dikilir.