4 Mart 2014 Salı

Kartopu Örgü yünleri ÖRGÜ HIRKA ANLATIM

(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz

Zorluk Derecesi: Kolay
İlgili Şiş numaraları: 3,5
Örgü Şekli: Düz Örgü
Yaş Grubu: Genç
Mevsimler: Kış
Firenze Tiftik
Renk No:  K150 6x100 gr.
Şiş No: 3,5 Çift Kat İp

ARKA: 100 ilmek ile 51 cm düz örün. 51. Cm den sonraki 13 cm boyunca aralıklarla 8 defa 1’er ilmek eksiltin (bel oyuntusu için). Sonraki 6 sırayı düz örmeye devam edin ve bir seferde kesin. 84 ilmekle bitirmiş olacaksınız. Daha sonra bu kestiğimiz parçadan aynı sayıda ilmek çıkartın böylece ostadaki çizgi oluşmuş olacak. 4 sıra düz örün ve koltukaltına gelene kadar aralıklarla 1’er 1’er 7 ilmek arttırın. Koltukaltına kadar toplam 10 cm örün. Kol oyuntusu için 3+2+1+1 kesin. Toplam kol oyuntusu 22 cm olacak. Kesme çizgisinden sonraki 21. Cm de yaka oyuntusu için tam ortadan bir defada 12 ilmek kesin. Omuzlarda 13 ilmek kalana kadar aralıklarla yakayı açmaya devem edin.
ÖN: 62 ilmekla başlayarak arkanın aynısını uygulayın. Bel ve kol oyuntuları aynı olacak . 58. Cm’den sonra eşit aralıklarla 3 adet düğme iliği açın. 68.cm de örgüyü bir seferde kesin ve arkadaki gibi ilmek çıkararak örmeye devam edin. Kesme çizgisinden sonraki  17.cm de yaka için bir seferde 20 ilmek kesin ve omuzda 13 ilmek kalana kadar her sırada 2’şer ilmek kesin.
KOL: 53 ilmekle düz örgü örmeye başlayın. Koltukaltına kadar yani 41 cm oluncaya kadar aralıklarla arttırın ve ilmek sayısını 65’e çıkarın. Kol kesimini 3+2+1+1 olarak yapın.
YAKA: Yaka oyuntusundan ilmek çıkarmadan önce kenar katları için şişe 12 ilmek atın. Daha sonra yakadan 136 ilmek çıkarın ve şişe 12 ilmek daha atın. Toplam 160 ilmek ile yakayı 8 cm düz örgü ile örün.
Hırka bittikten sonra, etek ucu, kol ucu, ön pat kenarlarını ve yakayı 3’er cm içe kıvırarak dikin.