20 Kasım 2014 Perşembe

Minder, Çanta ve Terlik anlatımı

(click picture to enlarge) resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz

Model adı:ET-023 Hoşgeldin Soft Minder, Çanta ve Terlik
Zorluk derecesi:Orta
İlgili şiş numaraları:4
İlgili tığ numaraları:3
Örgü şekli:Düz-ters örgü, haraşo, zincir, sık iğne, trabzan, file örgü, trabzanlı pıtırcık oyası
Gerekli malzemeler:Hoşgeldin Soft 1249, 10559, 10838, 208 (1’er yumak), 4779 (4 yumak), inci boncuk
Mevsim:4 mevsim

Yapılışı:
ÇANTA YAPILIŞI:

ÖRNEK: 1. Sıra; 4779 ve 208 renk no.lu ipliklerle her zincir üzerine 1’er trabzan şeklinde, * 4 adet 4779 lila iplikle, 4 adet 208 beyaz iplikle* işaretinden tekrar edilerek sıra tamamlanır. 2. Sıra; 208 beyaz iplikle yapılan trabzanların üzerine 4 adet 4779 lila iplikle, 4779 lila iplikle yapılan trabzanların üzerine 208 beyaz iplikle 4’er trabzan yapılarak sıra tamamlanır. 3.ve sonraki sıralar; 1. Sıradan tekrar edilerek örülür.
1- 4779 lila iplikle 16 cm zincir çekilerek geri dönülür. Üzerine 20 cm örnek uygulanıp bitirilir. Ön ve arka olarak 2 adet örülür. 2- 4779 lila iplikle oluşan parçaların iki uzun ve bir kısa kenarlarına trabzan üzerine trabzan yapılır. 3- Sonraki sıralarda trabzan üzerine trabzan yapılırken, köşelerde aynı yere batılarak 1’er trabzan artışı yapılır. 4- 7 cm örüldükten sonra kısa kenarı 2 sıra daha trabzan üzerine trabzan yapılarak bitirilir. 5- 4779 lila iplikle 5 cm zincir çekilerek geri dönülür. Her zincir üzerine 1’er trabzan yapılıp geri dönülür. 6-  Sonraki sıralarda trabzan üzerine trabzan yapılarak 82 cm örülüp bitirilir. 7- Aynı şekilde 120 cm 2 adet daha örülüp, çantanın ön ve arka parçalarını birleştirmek için arasına dikilir. 8- 4779 lila iplikle 5 cm zincir çekilerek geri dönülür. Her zincir üzerine 1’er trabzan yapılıp geri dönülür. 9- Sonraki sıralarda trabzan üzerine trabzan yapılarak 120cm örülüp bitirilir. 10- Aynı şekilde 120 cm 1 adet daha örülüp, çantanın üzerine çanta sapı olarak dikilir. 11- 1249 leylak, 10838 açık pembe iplikler kullanılarak 1 no.lu diyagram uygulanır. 4 adet çiçek yapılır, ortalarına inci boncuk dikilir. 12- 10559 yeşil iplikle 3 no.lu diyagram uygulanıp yapraklar yapılır. 4 adet yapılıp çiçeklerin altına dikilir.
KIRLENT YAPILIŞI;
ÖRNEK: 1. Sıra; 1249 leylak iplikle * 3 ilmek düz, 3 ilmek haraşo* işaretinden tekrar edilerek sıra tamamlanır. 2. Sıra; Arka sıralarda bütün ilmekler ters örülür. 3. Sıra; 10838 açık pembe iplikle 4 ilmek düz,* 3 haraşo, 3 düz * işaretinden tekrar edilerek sıra tamamlanır. 5. Sıra; 208 renk no.lu iplikle 5 düz,* 3 haraşo, 3 düz* işaretinden tekrar edilerek sıra tamamlanır. 7. Sıra; * 3 haraşo, 3 düz* işaretinden tekrar edilerek sıra tamamlanır. 9. Sıra; 1 düz, * 3 haraşo, 3 düz * işaretinden tekrar edilerek sıra tamamlanır. 11.ve sonraki sıralarda; aynı şekilde ilmekler kaydırılarak örgüye devam edilir.
1- 1249 leylak, 10838 açık pembe, 208 beyaz iplikler kullanılarak 48 ilmek başlanır. 28 cm örnek uygulanıp bitirilir. 2 adet örülür. 2- 4779 lila iplikle örülen parçaların etrafına her ilmek üzerine 1’er trabzan yapılır. 3-Köşelerde aynı yere batılarak 2’şer trabzan artış yapılır. 4- Sonraki sırada trabzan üzerine trabzan yapıldıktan sonra, 2 sıra 208 beyaz iplikle birlikte 2 sıra çantadaki örnek  uygulanır. 5- Tekrar 4779 renk no.lu iplikle 1 sıra trabzan üzerine trabzan yapılır. Üzerine trabzanlı pıtırcık oyası yapılıp bitirilir. 6-Kırlentlerin arkasına 40 cm zincir üzerine 4 zincirli file örgü yapılır. 40 cm de bitirilip dikilir. 7- Çantanın 11. maddesi aynı şekilde uygulanıp kırlentlerin 4 köşesine dikilir.
TERLİK YAPILIŞI;
1- Taban kısmı için; 4779 lila iplikle 16 cm zincir çekilerek geri dönülüp, zincirin her iki tarafına her zincir üzerine 1’er trabzan yapılır. 2- Sonraki sıralarda zincirin başlama ve bitiş yerlerinde trabzan artışları yapılarak 5 cm örülüp bitirilir. 3- 2 adet örülüp 2 parçanın arasına ayak keçesi yerleştirilip sık iğneyle birleştirilir. 4- Üst kısmı için; 1. Sıra; 4779 lila iplikle 15 cm zincir çekilerek geri dönülür. Her zincir üzerine 1’er trabzan yapılıp geri dönülür. 2. Sıra; Her trabzan üzerine trabzan yapılır. 3.ve 6. sıralar; 208 beyaz iplikle birlikte çantadaki örnek 4 sıra uygulanır. 7. Sıra; 4779 renk no.lu iplikle 1.ve 2. Sıra tekrar edilip bitirilir. Aynı şekilde 1 adet daha örülüp üst üste getirlerek sık iğneyle eklenip tabanın üzerine dikilir.
ÇİÇEKLER:
1- 10838 açık pembe iplikle 2 no.lu diyagram uygulanır. 1249 leylak iplikle son sırası pıtırcık oyası yapılıp bitirilir. 4 adet yapılır. 2-   1249 leylak, 10838 açık pembe iplikler kullanılarak 1 no.lu diyagram uygulanır. 2 no.lu diyagramla birlikte çiçek sapının üzerine şemaya göre yerleştirilir. 3- Çiçek sapı 10559  yeşil iplikle sarılarak kaplanır. 4- Yapraklar için; 10559 yeşil iplikle 3 no.lu diyagram uygulanır. 2 adet yapılıp üst üste getirilir, çiçek sapına geçirilir.